Saturday 26 March 2016

Σπήλαιο Ωραίο Βάρης (Αντόνωφ)

21/02/2016

Ξημέρωσε μια απο τις πιο όμορφες Κύριακες του Φεβρουαρίου και με συνοπτικές διαδικασίες μαζευτήκαμε τέσσερεις φίλοι με σκοπό να αποδράσουμε προς το κοντινότερο βουνό και συνάμα να επισκεφτούμε κάποιο σπήλαιο. 

Επιλέξαμε τις νότιες πλαγιές του Υμηττού και το σπήλαιο Αντώνοφ. Το σπήλαιο Αντώνοφ έχει πολυ εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεται στην ακρη ενός χωματόδρομου που ξεκινάει από τον δρόμο που ενώνει το κοιμητήριο Βούλας με τα στρατιωτικά κτίρια στο τέλος του. 


Η είσοδος αυτού του σπήλαιου αποκαλύφτηκε κατά την διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στις κεραίες της κορυφής και προκείται για ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον σπήλαιο. Αρματώνεται με διάφορους τρόπους (αρκεί να προσεχούμε να μην τρίβει το σκοινι) και ουσιαστικά αποτελείται από ένα μονοκόματο κατέβασμα 25 μέτρων. 

Στο εσωτερικό του υπάρχουν όλων των ειδών οι στολισμοί αλλά κυρίως κλέβουν την παράσταση οι ευμεγέθεις ελικτίτες που έχουν αναπτυχθεί στα νότια τοιχώματα του σπηλαίου. Γενικά εχεί πολλά σημεία να ‘’χωθείς’’, να σκαρφαλώσεις και να εξερευνήσεις αλλά δυστυχώς έχει υποστεί και αρκετούς βανδαλισμούς. 

Παρ’ όλα αυτά, κατά κοινή ομολογία το σπήλαιο Αντώνοφ αποτελεί ενδιαφέρον προορισμό και σίγουρα θα ‘’ικανοποιήσει’’ τον επισκέπτη όπως ικανοποίησε και εμάς.
Rantanplan

...















...

No comments:

Post a Comment